tisdag 22 mars 2011

Simhallsdebut

Idag provade Ines och Viggo sig på att bada på badhus för första gången i sina liv. Med noll förväntningar äntrade jag och Sofie badhuset i Huddinge tidigt imorse. Vi bytte om till badkläder (det var inte igår) och
Ines delade med sig av ett av alla sina bajssäkra (och rosa)badbrallor till kompisen Viggo. Han klädde finfint i den neonrosa kulören.
Med krampaktiga tag om sina mammor hoppade vi ner i den fisljumma barnpoolen. En pool som inte bara var fisljummen utan även full av apor med blinkande ögon, lejon med bubbelpool i gapet, elefanter med rutchkana på snabeln och flodhästar med vattensprutande tänder. Efter dryga minuten förvandlades våra barns lätt skrämda miner till galna skratt och tjut. De var som vilka fiskar som helst. Ines hoppade fram i det midjehöga vattnet och pekade glatt på alla apor med blinkande ögon. Två gånger halkade hon under ytan, snabbare än blixten var man där och ryckte upp henne. Host och blink. Sen skulle det plaskas vidare.
Efter en trekvart gav vi upp och gick till duschen. Här började utmaningen. Hala golv, snabba ungar, samtidigt som man snabbt ska försöka tvätta bort allt klor och inte gärna springer ut spritt språngande i simhallen och hämtar tillbaka en unge på rymmen. Men vad är väl lite stress?
I omklädningsrummet visade mini en förkärlek till att springa runt och kika på alla nakna tanter som bytte om. Ett intresse som förhoppningsvis försvinner med tiden.
Fyra helt slutkörda människor åkte hem till Sofie. Barnen sov i nästan två timmar och vi vuxna fick oss en välbehövlig paus i solen med lite skitsnack. Skön dag Sofie! Puss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar