torsdag 10 mars 2011

En klick grädde

Var i vanlig ordning på öppna förskolan idag. Coco fick följa med i rent studiesyfte då hon skall passa Ines ett par dagar i April. Jag visade var man parkerar vagnen, var man lägger femman för kaffet, hur man uppför sig i lunchrummet, hur man för sig i leksalen och hur högt man ska sjunga vid sångstunden. Syster är med andra ord nu fullfjädrad barnpassare.
 När vi orienterat oss runt var det dags för en fika i lunchrummet, kaffe och semla. Ines sprang omkring bland leksakerna i stora hallen när hon plösligt var borta. ´-VART ÄR HON NU DÅÅ??!!' frågade jag i lätt stressad ton. '-här Jojo...' Svarade Coco lugnt. Ja, då stod hon brevid mig och gapade. Jasså, såklart. I med en ske´d grädde i munnen på lillan, sedan sprang hon ut igen.
Om det var denna grädde som gjorde det, eller om det var kul att moster Coco var med vet jag ej, men den kommande timmen var Ines en galning. Det var crazytime. Hon SPRANG och gled omkring på strumporna, upp i rutchkanan, ner utan att titta, delade ut leksaker och kramar åt höger och vänster, skrattade och skrek. När vi alla hjälptes åt att plocka undan inför sångstunden satte hon sig framme på mattan där fröknarna sitter och hoppade och klappade händerna. Herregud. Men kul att se var det, lilla energiknippet.
Väl hemma slutade dunderhonungen verka och hon hann nätt och jämnt få i sig en portion ugnspankaka och en flarra välling innan hon snarrrrkade djupt. Godnatt lilla minimum, inatt vill mamma sova lääänge. Capice?

2 kommentarer:

  1. haha ja jääävlar vilken liten underhållare! igår visade hon även prov på medmäsklighet -hon kramade ett litet barn som gjort sig illa! ...eller ja inte Det barnet, men de hon trodde hade gråtit hihi, gullegrisen!
    O nu är jag inskolad i förskolans "underbara" värld. Jag hade vist samma min som robin efter introduktionen. lite lätt huvudvärk och jag hade ont i kinderna efter att ha lett onaturligt och ofrivilligt mycket åt alla andra barn o dess bravader..

    SvaraRadera
  2. Hihi Underbart

    SvaraRadera